Çetin, Mesut
1948 yılında Mollaarap Mahallesi’nde doğan Mesut Çetin’nin babası Kırım Türklerindendir. Alman Harbi'nden sonra Bursa’ya taşınırlar. Babası sağlıkçı olduğu için mahallede “İğneci İsmail” olarak tanınır. Kendisi emekli bir bürokrattır. Mahallenin en eski mahallelerden olduğunu söyler. Molllaarap Mahallesi, çok kültürlü bir yapıda olduğu için bir dayanışma derneği kurulmak istenir. Boşnakların Kabasu tarafında mezarlığın altlarına, Balkanlardan gelenlerin mahallenin kuzey batısına, Ruslardan kaçan Tatarların Yenimahalle tarafına, Anadolu’dan gelenlerin hazine yerlerine yaptıkları gecekondulara, Yörüklerin ise dağ yakınlarına yerleştiğini aktarır. Bursaspor kurulmadan önce futbolun Mollaarap Mahallesi'nde doğduğunu düşünür. Bursaspor kurulmadan önce amatörde oynayıp Türkiye Kupası’nda şampiyon olan tek takımın Güvenspor olduğunu söyler. Kendisi de Bursaspor’un alt yapısında ve karma takımında oynar. Bursa’da gezilmeye değer pek çok tarihi yer olduğundan bahseder.tr_TR
Güvensportr_TR
Bursasportr_TR