Kırcı, Mustafa
Türkeş, Ayşenur
1941 yılında doğan Mustafa Kırcı'nın ailesi aynı yıl Hocataşkın Mahallesine yerleşir. Emir Sultan’daki Emir Buhari okulunda okur. Düğün gelenekleri hakkında detaylı bilgiler verir. Bayramların öneminden bahseder. ve bayramlar hakkında bilgiler verir. Ramazan geleneklerini ve yapılan eğlenceleri anlatır. Hıdırellez zamanında komşular arasında yapılan etkinliklerden bahseder. Mahalle’ye taşındıklarında elektriğin olduğunu, 1950’li yıllarda ise mahalleye suyun geldiğini söyler. Mahallede ilk radyoyu alan Mustafa Bey'den bahseder. Kore Savaşı hakkında da bilgiler verir.tr_TR
Radyotr_TR
Kore Savaşıtr_TR