Pamuk, Muammer
Enginay, Ali
1946 yılında Mudanya’da doğan Muammer Pamuk, 1970 yılından beri Hocataşkın Mahallesi’nde yaşamaktadır. Sağlık müdürlüğünden emekli olur. Mehter takımında yıllarca çevgen çalar. Mahalleli için türbe ve camilerin bakımı önemlidir. Mahalledeki eski evlerden bahseder. Dedesinden dinlediği Çanakkale Savaşı anılarını anlatır. Ramazan aylarında mahalleli arasında sevgi ve saygı arttığını söyler. Hıdırellez yazın gelişini kutlamak maksadıyla yapılır, bir gece önceden ateşler yakılır. O zamanlar düğünler Perşembe günü başlar. İlk gün misafirlere yemek ikram edilir, Cuma günü kına eğlencesi yapılır, Pazar günü ise gelin almaya gidilir. Düğünler damat kapamasıyla son bulur. Görüşmede son olarak çocukluk yıllarından bahseden Pamuk, oynadıkları oyunlarla çocukluğunun çok eğlenceli geçtiğini söyler.tr_TR
Çanakkale Savaşıtr_TR
Hocataşkın Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR