Karasu, İbrahim
Menteşe, Cemil
1940 yılında doğan İbrahim Karasu’nun ailesi Yugoslavya’da yaşanan savaş sonrasında 1930'da Türkiye’ye göç eder. Karasu, Şerif Artış İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra okulu bırakır ve ilk olarak Okçular Çarşısı’nda tezgahlarda çalışmaya başlar. 1955 yılında Kayhan’da tornacılık yapan Metin Kızanıklı’nın yanına çırak olarak girer. Askerden geldikten sonra tornacılığa devam eder. Bayramlardan bahseden Karasu, Cumhuriyet Bayramı’nda Şible Meydanı'nda davul çalındığını söyler. Dini bayramlarda abisi ile mahalledeki camiye gider,namazdan sonra cemaatle bayramlaşır. Hıdırellez zamanında mahalleli toplanarak Kaplıkaya’ya pikniğe gider. Süt çeşmesinden bahseden Karasu, sütü kesilen kadınların sabah erkenden oraya gidip, su içip, simit bıraktığını söyler. 8 Mayıs 1946 yılında evlenir. 1973 yılında Almanya’ya çalışmak için gider, 28 sene sonra emekli olup mahallesine tekrar döner.tr_TR
Hocataşkın Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Süt Çeşmesitr_TR