Gümüşkaya, Ali Faruk
Menteşe, Cemil
1940 yılında Hamam Sokak'ta doğan Gümüşkaya, ortaokul mezunudur. Yorgancılar Çarşısı'nda babasının yanında tezgahtarlık yaptığından bahseder. 1958 yılındaki çarşı yangınından sonra iş hayatında değişiklik yapar. Hıdırellezlerde sabah geç kalkanların evine ısırgan otu bağlandığını söyler. Beyazıtpaşa Camii'nin önündeki meydanlıkta, şu an demir parmaklıkla kapalı yerde bir su deposu olduğundan söz eder. Efe dedesinin evinin yanında Süt Çeşmesi olduğunu söyler. Bayram namazını kıldıktan sonra büyüklerin elleri öpülür, mezarlıklara sonrasında hemen Pınarbaşı'ndaki bayram yerine gidilir. İlk arabanın Mehmet İpekçi (Resulzade)'de olduğunu söyler. Gümüşkaya'nın üç çocuğu vardır. 1927 yılında Gümüşkaya'nın dedesi Hüseyin Köseler'in iş yerindeki tezgahları kurduktan sonra hamamdan yukarıya mahallenin elektrik direklerini diktirdiğinden bahseder. 1950 yılında ilk radyoyu babasının aldığını anlatır. İlk televizyonu Almanya'da çalışıp sonra mahallelerine taşınan eniştesinin aldığını söyler. Gümüşkaya mahalledeki gezek kültüründen ve her hafta bir yerde toplanarak geceler düzenlendiğinden söz eder. 1960 yılında askere gider. 1963 yılında evlenen Gümüşkaya düğününün nasıl gerçekleştiğinden bahseder.tr_TR
Yorgancılar Çarşısıtr_TR
Süt Çeşmesitr_TR