Tüfekçibaşı, Turgut
1940 doğumlu olan Turgut Tüfekçibaşı, evlerini hana benzetir, herkesin birbirinin evine rahatça girip çıktığından bahseder. Mahallenin su ihtiyacını Pınarbaşı suyu karşılamaktadır. Ramazanlarda herkes birbirine yardım eder. Mahallenin en önemli özelliklerinden biri yedikleri, içtikleri, giydikleri konusunda dikkat çekmemeleridir. Tahtakale dağ köylülerinin geçim merkezidir. O dönemdeki eğlencelerden biri sinemaya gitmektir. Bayramlar genelde Pınarbaşı panayır alanında geçirilir, düğünler ve sünnet törenleri evlerin bahçelerinde yapılır. Mahallenin elektrik ihtiyacı Merinos'un oradaki merkezden sağlanır. Mahalleli cenaze zamanlarında birlik ve beraberlik içindedir.tr_TR
Elektriktr_TR
Cenazelertr_TR