Özkurt, Semiha
Özkurt, Feriha
1926 ve 1928 doğumlu olan Semiha-Feriha Özkurt, Demirtaş Mahallesi'nde doğar, evlerinin yıkılması üzerine Tahtakale'ye taşınırlar. Mahallede düğünler ve kına geceleri genelde evlerin büyük salonlarında veya bahçesinde gerçekleşir. Gezek kültüründen bahseden Özkurtlar bunu organize eden kişinin Erdinç Çelikkol olduğunu söylerler. İlk radyo ve ilk gramafona sahip olurlar. İlk televizyonlarını ise 1970 yılında alırlar. Ramazan aylarının eğlenceli geçtiğini ve bayramlarda panayırların olduğunu söylerler.tr_TR
Kına Geceleritr_TR
Gezek Kültürütr_TR