Mercan, Sabri
Demir, Işık
1925 doğumlu olan Sabri Mercan, dededen kalma bakkallık mesleğini üçüncü kuşak olarak devam ettirmektedir. Ticaret lisesinden 1947 yılında mezun olur, sonrasında bakkalda babasına yardım için işe başlar. Tahtakale'deki hanın içinde çok fazla dükkan olmadığını söyler ve hanın işlevlerinden bahseder. Alipaşa’da bulanan hamam, mezarlık ve türbeden de söz eder. 1938-1939 yılında evlerinde elektrik bulunmakta olup radyoları da mevcuttur. Esnafın çoğu nalbant, semerci, kasap gibi meslekleri icra eder. Ayrıca Tahtakale’de Yahudilerin de bulunduğunu söyler.tr_TR
Mezarlıktr_TR
Türbelertr_TR