Sarıkasap, Cengiz
1950 yılında Bursa’da doğan Cengiz Sarıkasap, yedi yaşından beri Tahtakale Çarşısı’nda esnaflık yapar. Ailesi 1889 yılında Kırım’dan Bursa’ya göçer. O tarihlerde Yunan İşgali vardır. Astsubay olan dedesinin Yunan askerleri ile yaşadığı hadiselerden bahseder. Askerliğini Adapazarı’nda yapan Sarıkasap, komutanı ile yapmış olduğu Savarona Gemisi ziyaretini unutamadığını söyler. 1975 yılında evlenir. Eskiden Tahtakale esnafının Hıdırellez’i çok görkemli kutladığını söyler. Düğünlerin de bir o kadar neşeli geçtiğini söyleyen Sarıkasap, silahın sadece dağ köylerinde atıldığını aktarır. Cenazelerde de mezarlara para atılır, çocukların bu paraları topladığından bahseder. Çarşı insanların her türlü ihtiyacına cevap verir. Tahtakale esnaflarıyla yaşadığı anıları anlatır. 1970’lerde Almanya’da çalışan gurbetçiler izne geldiklerinde teyp ve radyo getirirler.tr_TR
Yunan İşgalitr_TR
Savarona Gemisitr_TR