Uzkes, Kemal
Şahin, Muhammet Mustafa
Kemal Uzkes’in babası ve dedesi Kırım’dan 1930-1935 yılları arasında gelir. Ortaokuldan sonra elektrik ustasının yanında çalışmaya başlar. Mahallenin isminin nereden geldiğini anlatır. Mahallede bayramların çok neşeli geçtiğini söyler. Düğünlerin sade bir şekilde yapıldığından bahseder. Cenazelerde ise yardımlaşmaya çok önem verilir. Mahalleli cenaze evlerine yedi gün yemek götürür. Sonraları da cenaze evi yalnız bırakılmaz, aylarca ziyaret edilir. Yine mahallede iki haftada bir kez, bir kişinin evinde toplanılır. Hıdırellez’de Temenyeri’ne gidilir. Mahalledekilerin çoğu Kapalıçarşı’da esnaftır. Hacı uğurlama ve karşılamalara büyük önem verilir. Uğurlamalara otobüsler ve develerle gidilir. Çocukluğunda mahallede lambalı radyonun olduğunu söyleyen Uzkes, televizyonun 1965-66’lar da geldiğini belirtir.tr_TR
Hacı Tehniyeleritr_TR
Cenaze Törenleritr_TR