Özgüç, Adil
1935'de Isparta Atabey doğan Adil Özgüç, Nalbantoğlu Mahallesi’ne 1970 yılında gelir. Ankara İlahiyat Fakültesi mezunudur. Daha sonra İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yapmaya başlar ve 1985 yılında emekli olur. Mahalledeki komşularından ve komşularının mesleklerinden söz eder. Bursa'nın emekliler şehri olduğunu sözlerine ekler. Herkes alışverişlerini Tahtakale’deki köylü pazarından yapar. Eskiden insanların birbirine çok saygılı olduğunu söyler. Mahallede televizyon ve araba alanlardan bahseder. Televizyonun evlere girmesiyle yazlık sinemalar kapanır. Telefonla ve mesajla bayram kutlamaları ayıp karşılanır. Bayramlarda mutlaka ev ziyaretlerine gidilir.tr_TR
Mesleklertr_TR
Nalbantoğlu Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR