Doruk, Mazhar Yüce
1947 yılında doğan Mazhar Yüce Doruk’un annesi Selanik/Vodina, babası İstanbul kökenlidir. Babası Setbaşı vergi dairesinde çalışır ve Çobanbey’de ev yaptırır. O zamanlar Topuz Çayırı olarak bilinen bu yerler şehir dışı olarak kabul edilir. Birkaç fabrika dışında diğer yerler tarım için kullanılır, daha sonra buralar imara açılır, sonrasında yerleşim kuranlardan biri de Doruk’un babası olur. Çobanbey Caddesi dar bir patika iken fabrikaların inşasıyla önemli bir yol halini alarak genişletilir. Paydos saatinde çalışanlar bu caddede karınlarını doyurur, dolaşırlar. Haziran ayının ortasında Koza Han’da koza borsası kurulur, on beş gün kadar sürer. Bursa ve civar köylerden gelen kozalar satın alınarak fabrikalara götürülür. Mahalle 1950 yılında imara açıldıktan sonra sokaklar artmaya, Balkanlardan göç eden aileler buralara ev yapmaya başlar. Komşuluk ilişkilerinin iyi olduğunu söyleyen Doruk, önemli adli olaylar yaşamadıklarını belirtir.tr_TR
Koza Hantr_TR
Koza Borsasıtr_TR