Tuncalı, Osman
1948 yılında Bursa Umurbey Mahallesi'nde doğan Osman Tuncalı'nın evleri Hamam sokaktadır. O dönemde Sait Ete’nin fabrikası dışınca civarda pek yerleşim bulunmaz. Tuncalı, Çoban Bey Türbesiyle ilgili ufak bir anısını anlatır. 1960’lı yılların sonlarında mahallede düzenledikleri karpuz gecesi adı verilen etkinliklerden bahseder. 1958’de mahallede su tesisatı bulunan tek ev kendilerinin evidir. O yıllarda ekmekler atların üzerine asılan dolaplarla kapı kapı dolaşarak satılır. Tuncalı, eski evlerin yıkılarak apartmanların yapılmaya başlanmasını 1970’li yıllarda olduğunu söyler. Kendi evleri de 1974 yılında yıkılmış ve yerine Tuncalı Apartmanı yapılmıştır.tr_TR
Umurbey Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Osman Tuncalı ile sözlü tarih görüşmesitr_TR