Sütçü, Salim
Demir, Işık
1936 yılında doğan Salim Sütçü’nün babası sütçülük yaparak geçimini sağlar. Soyadı Kanunu çıktığı zaman yaptığı işten dolayı “Sütçü” soyadını alır. İlkokulu bitirdikten sonra ailesi İnegöl’den Bursa’ya taşınır. 13-14 yaşlarında olan Salim Sütçü bir işte çalışıp meslek sahibi olmak ister. Daha sonra akrabası tarafından oto tamircisinin yanında işe başlatılır. O zamanlar Bursa’da yalnızca üç oto tamircisinin olduğunu söyler. Uzun süre ustasıyla çalıştıktan sonra 1967 yılında Köy Hizmetleri’nde işe başlar ve 1987 yılında emekli olur. 1989 yılında mahalle muhtarlığı seçimine katılır. 2009 yılına kadar muhtarlık görevini sürdürür. Bu dönemde mahallenin tarihi hakkında detaylı bir araştırma yapar. Eskiden Yenimahalle’nin bulunduğu bölgede tütün ve mısır ekildiğinden bahseder. Daha sonra Romanya’dan gelen muhacirler mahalleye yerleşir. Muhtarlığı döneminde mahalleyi düzenlediğini söyler. Mahallenin üst kısmında Kırım’dan gelen tatarlar yaşar. Mahallede Tatar ve Romanya vatandaşlarına ait iki ayrı mezarlık vardır. Osmanlıca kayıtlarda ismi “Yeniyer” olarak geçen mahalle daha sonra “Yenimahalle” ismini alır.tr_TR
Yenimahalle Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Tatarlartr_TR