Ersöz, İsmail
1950 yılında Yenişehir ilçesinin Çelebi Köyü’nde doğan İsmail Ersöz, üç yaşından beri Mollaarap Mahallesi'nde yaşamaktadır. Ersöz, Harman Yeri’nde cami yararına güreşler yapıldığını aktarır. Babası da bu caminin dernek yönetimindedir. Cami yaptırmak amacı ile bu tür etkinlikler yapılır. Bu yıllarda motorlu araçlar yoktur. Mahalleye ilk kez 1958 yılında belediye otobüsü gelir. Bursa’da ipek kozası çok olduğundan dokumacılık meşhurdur. Ersöz'de bu yönde bir meslek seçerek Emir Sultan’da ki İsmail Tayyar Dokuma Fabrikası’nda işe girer. Bir süre fabrikada çeşitli pozisyonlarda çalıştıktan sonra 1970 yılında askere gider. Döndükten sonra 1973 yılında çalışmaya başladığı Merinos Fabrikası'ndan emekli olur.tr_TR
Dokumacılıktr_TR
Merinos Fabrikasıtr_TR