Estik, Cemal
1939 yılında Mollaarap’ta doğan Cemal Estik’in babası ve dedesi Yugoslavya göçmenidir. Eskiden mahallede komşuluk ilişkilerinin çok kuvvetli olduğunu söyler. Mahallede en kalabalık nüfusu tatarlar ve boşnaklar oluşturur. Memleketin kötü günler geçirdiği zamanlarda mahallede anarşi ve terörün olmadığını aktarır. 1974 yılında mahalle muhtarı olur. Turhan Tayan’ın Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Bursa’da ilk kez Mollaarap Mahallesi'ne dört katlı bir sağlık ocağı inşa edilir. Abdülkadir Cenkçiler'in il başkanlığı döneminde ise Mollaarap Camii yanına kuran kursu yapılır. Muhtarlığı sırasında mahallede su şebeke çalışmaları gerçekleştirilir. Bu dönemde su ve asfalt çalışmalarının çok önemli olduğunu söyler. Yine aynı dönemde yeni sokak açılışları yapılır. Atatürk (Hünkar) Köşkü'nün bekçisi Zeki Müren’in dayısıdır. Bu sebeple Zeki Müren ve annesi mahalleye sık sık ziyarete gelir. Mahallede 1957 yılında Güvenspor kurulur. 1964 yılında girdiği kulüpte 1990 yılına kadar aktif olarak çalışır. 1990 yılında emekli olur.tr_TR
Güvensportr_TR
Hüsamettin Tekkesitr_TR