Karalar, Bedri
1945 yılında doğan Bedri Karalar, 11 yaşında çırak olarak girdiği iş yerinde 20 sene boyunca çalışır. Ustası öldükten sonra işten ayrılır ve Tahtakale’de çalışmaya başlar. Babası İsmail Karalar, Köy Enstitüsü öğretmenidir. 1933 yılında Romanya’dan gelir. O zamanlar okumuş kimselere “Jön Türk” denildiğini aktaran Karalar, babasının İnegöl'ün Yenice Köyü'nde öğretmenlik yaptığını söyler. 1951 yılında babasının vefat etmesiyle Bursa’ya taşınırlar. Annesi devlet hastanesinde çalışır. Çocukluğunda kış aylarında karın iki ay erimediğini söyler. Bu yıllarda her evde elektrik bulunduğunu fakat su ve telefonun çok lüks olduğunu da aktarır. Pazar günleri mahalleli piknik yapabilmek için sabah namazında Temenyeri’ne gider. Bugünkü Mollaarap Mahallesi'nin bulunduğu yer eskiden dere yatağıdır ve Güvenspor Kulübü'ne gelir olması için yağlı güreşler yapılır. 1972-1975 yılında Güvenspor’da yöneticilik yapan Karalar, yönetimin İntam’a geçmesinden sonra görevi bırakır.tr_TR
Temenyeritr_TR
Köy Enstitüsütr_TR