Yandayan, Ayşe
Şen, Fevzi
Ayşe Yandayan doğma büyüme Mollaaraplı’dır. Bu mahallenin Bursa’nın en eski yerleşim yeri olduğunu söyler. Mahalle ismini 1498 yılından sonra İstanbul’a yerleşen dönemin ünlü alimi ve kumandanı Mollaarap Mehmet’ten alır. Buranın bir zamanlar Bursa’nın ipek sanayi bölgesi olduğunu aktarır. O yıllarda göçmenlerden oluşan halk çok fakirdir. Mahallede bulunan fabrikalar halkın ekmek kapısıdır. Sokaklarda hiç araç olmadığı için işçi kadınlar kol kola girerek çalıştıkları fabrikalara gider. Şimdi bu fabrikaların yerinde apartmanlar olduğunu söyleyen Yandayan, ilk endüstri mirasımız olduğunu düşündüğü fabrikaların bakımsızlığından yakınır.tr_TR
İpekçiliktr_TR
İpek Fabrikalarıtr_TR