Akdemir, Adnan
Bütün, Cengiz
1974 yılında doğan Adnan Akdemir’in babası Bosna, annesi Bulgar göçmenidir. Çocukluğunda mahallenin daha sıcak ve samimi olduğunu söyler. Komşuların birbirlerinin evlerine rahatça girip çıktıklarını anlatır. O yıllarda elektrik yoktur, bu sebeple gaz lambası kullanılır. Akdemir’in babası İsmet İnönü’nün korumasıdır. Yugoslavya’dan gelenler ilk olarak onların evinde konaklar, ev bark edindikten sonra giderler. Mahallelinin çalıştığı fabrikalar yakındır ve kadınlar topluca işe gider. Çocukluğunda mahallede pek değişik oyunlar oynanmadığını, olsa da kendisinin ilgilenmediğini söyler. Yaz aylarında çocukların harçlık çıkarmak için simit sattığını aktarır. Bu dönemde çocuklar için en popüler oyun futboldur. Akdemir, Demirtaş ve Merinos gibi pek çok yerde antrenmanlara çıkar. Yine bu yıllarda tekstil işiyle ilgilenmeye başlar. 17 yaşındayken babasıyla Almanya’ya, askerlik döneminde ise İngiltere’ye gider. Ülkeye dönüş yaptıktan sonra işletmeye başladığı Çağdaş Kıraathanesi’ne boşnak, yörük pek çok kişinin geldiğini söyler. Emekliliğinden bu yana Mollaarap Mahallesi’nde yaşadığını söyleyerek sözlerine son verir.tr_TR
Mollaarap Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Boşnaklartr_TR