Güleç, Mehmet
Türkmen, Esra
5 Kasım 1950'de Bursa Yeşil'de doğan Mehmet Güleç, Bursa Ticaret Lisesi mezunudur. Bir süre ticaretle uğraşır, 40 sene esnaflık yapar. Sabır Nakış adlı bir firma açar. 1954 yılından beri Maksem Mahallesi’nde ikamet eder. Komşularından bahseder. Mahallenin adının nereden geldiğini açıklar. Ramazanlarda her gece bir yerde toplanıp eğlenceler düzenlenir. Çocukların mahallede oynadıkları oyunlardan söz eder. Bayramın birinci günü çocuklarla bütün komşular gezilir, komşular mendil, çorap, şeker ve para gibi hediyeler verir, bayramın ikinci günü akraba ziyaretlerine gidilir. Sünnetlerden, düğün merasimlerinden Hıdırellez'de yapılanlardan bahseder. Demirkapı’da oturan Romanların Çeribaşı seçme adetini anlatır. Mahalledeki ilk telefondan, televizyondan, arabadan da söz eder.tr_TR
Maksem Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR
Evliliklertr_TR
Gürses, Yıldırımtr_TR
Mehmet Güleç ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
Türkiye, Bursa, Osmangazi, Maksem Mahallesitr_TR
Bursa’nın Tarihi Mahalleleri I. editör Neslihan Dostoğlu, Yusuf Dostoğlu, Aziz Elbas. Bursa: Bursa Kültür A.Ş., 2011.