Narlı Doğruer, Ayşe
1939 yılında Bursa’da doğan Ayşe Narlı Doğruer, 1945 yılında ailesiyle Yunanistan’dan Türkiye’ye Maksem Mahallesi’ne gelir. Babasının Gelincik Çarşısı’nda bir dükkanı vardır, bu dükkan 1958 yangınında yanar. Eşinin de aynı yerde mobilya dükkanı vardır. 1959'da evlenir. Temenyeri köprüsünün oradaki çeşmeyi, kaldırılmasını ve annesinin gayretiyle tekrar çeşmenin açılışını anlatır. Atatürk İlkokulu’nda okur. Zeki Müren'in de eğitim aldığı 2. Okul'dan bahseder. Mahallenin bekçisinden ve komşularıyla olan ilişkilerinden söz eder. Hıdırellez'den, Hacı tehniyelerinden, hamam adetinden ve kınalardan detaylı olarak bahseder. Kış gecelerinde kızak kaymalarını anlatır. Mahallenin elektrik ve su ihtiyacının nasıl karşılandığından bahseder. Eşinin 1960 yılında dolmuş şoförlüğü yapmaya başlamasını anlatır. 1970 senesinde eşi ile birlikte Avustralya/Möntre’ye yerleşirler 9 yıl kaldıktan sonra daha fazla duramayarak Türkiye’ye dönerler.tr_TR
Maksem Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR
1958 yangınıtr_TR
Hacı Tehniyeleritr_TR
Müren, Zekitr_TR
Ayşe Narlı Doğruer ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1939, Bulgaristan; T.C.; Kadıntr_TR
Türkiye, Bursa, Osmangazi, Maksem Mahallesitr_TR
Bursa’nın Tarihi Mahalleleri I. editör Neslihan Dostoğlu, Yusuf Dostoğlu, Aziz Elbas. Bursa: Bursa Kültür A.Ş., 2011tr_TR