Saraçoğlu, Nimet
1928 Tokat doğumlu olan Nimet Saraçoğlu, 1950’de İbrahimpaşa Mahallesi’ne gelin olarak gelir. Oturdukları evin karşısı Hamdi Paşa Konağı’dır. Mahalledeki bahçeli evler şimdi apartmanlara döner. Eşi 40 sene kadar mahallede muhtarlık yapar. Aynı zamanda havlucu dükkanı vardır. Şimdi ise kızı muhtarlık yapmaktadır. Komşular birbirleriyle vakit geçirir. Düğünler çoğunlukla evlerde yapılır. Gelin hamamı olur. Düğünden sonra paça denilen başka bir eğlence yapılır. Eskiden paytonlarla Çekirge’ye hamama gidilir. Sünnetlerde kına eğlenceleri yapılır ve Emir Sultan’a gidilir. Cenazelerde ikram adeti yoktur. Ramazanda sahurdan önce nerdek denilen erikten yapılmış hoşaf veya komposto gibi bir şey vardır. Mahalledeki kadınlar mantolu ve başörtülü bir şekilde gezerler. Mahallede üç tane milletvekili vardır. Saraçoğlu komşularının mesleklerinden bahseder. Eskiden insanların daha içten ve saygılı olduklarını söyler.tr_TR
İbrahimpaşa Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR
Cenaze Törenleritr_TR