Ünlüyıldız, Hasene Candan
1948 yılında Balıkesir’de doğan Hasene Candan Ünlüyıldız, 1951 yılında Akbıyık Mahallesi’ne taşınır. Ailesinden, komşularından, oturdukları evden bahseder. 1900’lü yıllarda mahallede çıkan büyük yangını anlatır. Mahalle arasında gezen yoğurtçu, sütçü, sebzeci, ciğerci ve macuncular vardır. Çöpler at arabalarıyla toplanır. Cenaze törenlerinden sonra hocalara devir parası verilir. İlkokulu eski adıyla Özel Yeni Okul, yeni adıyla Çizakça’ da okur. Daha sonra Kız Lisesi’ne devam eder. Bursa Eğitim Enstitüsü’nde okur, öğretmen olur.tr_TR
İbrahimpaşa Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR
Özel Yeni Okultr_TR