Çelikkol, Erdinç
1938 yılında Bursa’da doğan Erdinç Çelikkol’un ailesi terzilik yaparak geçimlerini sağlar. 1951 yılında yedi sene sürecek müzik eğitimine Bursa Musiki Derneği’nde başlar. 1958 yılında askere gider ve daha sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a taşınır. Burada da müzik ile ilgilenen Çelikkol, İstanbul Musiki Cemiyeti’nde görev alır. 1965 yılında tekrar Bursa’ya döner. Her cumartesi akşamı erkekler arasında gezek grubunun düzenlendiğini söyler. Bu toplantılarda ev hanımlarının ve çocukların misafir ağırlamaya yardımcı olduklarını ilave eder. Bahar aylarında düzenlenen gezek gezileri sayesinde Türkiye’nin pek çok ilini ziyaret eder. Gezek kültürünün Osmanlı’dan beri var olduğunu ve köklerinin Domaniç’e kadar dayandığını söyler. Yine gezek hakkında pek çok detayı paylaşan Çelikkol, bu kültür sayesinde sosyal yardımlaşmanın arttığını vurgular. 1950-60 yılları arasında ülkede yaşanan yokluğa rağmen komşuluk ilişkilerinin çok sağlam olduğunu söyleyerek sözlerine son verir.tr_TR
Gürses, Yıldırımtr_TR
Kumral, Musatr_TR