Uçan, Selahattin
http://hdl.handle.net/20.500.11834/352
Bu görüşme Lozan Mübadilleri Vakfı tarafından Mübadiller: Onlar İki Kere Yabancıydılar projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 46'dır.
1940 yılında Çatalca’nın Elbasan köyünde doğan Selahattin Uçan’ın ailesi Yunanistan’ın Nasliç kazasının Bubuşt köyünden mübadele ile gelir. Yunanistan’da iken varlıklı olan ailesinin Türkiye’ye geldikten sonra çektiği sıkıntılardan bahseden Uçan, ailesindeki herkesin Rumca konuştuğunu ve kendisinin de Türkçe’yi ilkokula başladığı sene öğrendiğini anlatır. Çocukluğunda büyüklerinden dinlediği olayları aktaran Uçan, Türk-Rum ilişkileri hakkında bilgiler de verir.tr_TR
Lozan Mübadilleri Vakfıtr_TR
Yunanistantr_TR
Lozan Anlaşmasıtr_TR
Patriotlartr_TR
Türklertr_TR
Selahattin Uçan ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1940, İstanbul; T.C.; Erkektr_TR
Mübadiller: Onlar iki kere yabancıydılar. hazırlayan Sefer Güvenç. İstanbul: Lozan Mübadilleri Vakfı yayınları, 2015.tr_TR