Ünay, İrfan
1933 yılında Alipaşa Mahallesi’nde doğan İrfan Ünay, ailesinden ve komşularından bahsederek sözlerine başlar. Süleyman Çelebi İlkokulu'nda okuyan Ünay öğretmenlerini de anlatır. Daha sonra Tophane Sanat Okulu’nu başlar. Okullar arası futbol maçları ve koşu yarışları yapılır. 1951 senesinde eniştesinin yanında katiplik yapmaya başlar. Alışverişlerini Tahtakale’den yapan Ünay Tahtakale çalışanlardan söz eder. Düğünlerden, bayramlardan, cenaze törenlerinden bahseder. Küçükken oynadıkları oyunları anlatır. Elektriğin ilk geldiği zamanları, mahalledeki ilk televizyonu anlatır. Mahallenin delilerinden söz eder. Ünay,1944 senesinde 2.Dünya Savaşı sırasında vesika ile ekmek alınmasından da bahseder. 1960 ihtilalindeki yasak zamanlarını anlatarak sözlerine son verir.tr_TR
Alipaşa Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR
Araplar Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR