Burlu, Rüştü
Bütün, Cengiz
1928’de Bursa'da doğan Rüştü Burlu, ilkokulu Kazgani Mektebi’nde, liseyi Erkek Lisesi’nde okur. Soyadını Orhaneli’nin Burmu köyünden alır. Lise yıllarına ait bazı hatıralarını anlatır. 1951’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olur. Erzurum ve Kars’ta askerlik yapar. Erzurum’un Çat kazasında Hükümet Tabipliği ve Kaymakam Vekilliği de yapar. Burada bir yardım derneği kurar. 1960’lı yıllarda Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde ihtisas yapar. Uzman doktor olarak 1963 yılından 1979 yılına kadar Bursa Devlet Hastanesi’nde görev alır.tr_TR
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesitr_TR
Soyadı Hikayesitr_TR