Tırpancı, Eşref
1946 Bursa doğumlu olan Eşref Tırpancı görüşmenin başında evinin etrafını ve Arap Dede yatırının isminin nereden geldiğini anlatır. Daha sonra mahalledeki düğünlerden bahseder. Kendi sünnetinden de söz eder. Komşuluk ilişkileri, asker uğurlama, hacı karşılama, çocukluk dönemindeki oyunlar gibi çeşitli konulardan bahseder. Tırpancı, mahalledeki gezekleri, ilk muşambayı, ilk buzdolabını, ilk arabayı da anlatır. Arıburnu’nda savaşan ve Gazi olarak dönen dedesini ve eski ramazanları anlatarak sözlerine son verir.tr_TR
Alipaşa Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR
Emir Sultan Camiitr_TR
Yatırlartr_TR
Askerliktr_TR
Sünnet Düğünleritr_TR
Gezek Kültürütr_TR
Eşref Tırpancı ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
Türkiye, Bursa, Osmangazi, Alipaşa Mahallesitr_TR
Bursa’nın Tarihi Mahalleleri I. editör Neslihan Dostoğlu, Yusuf Dostoğlu, Aziz Elbas. Bursa: Bursa Kültür A.Ş., 2011. tr_TR