Üçyıldız, Alaaddin
1943 yılında Bursa’da doğan Alaaddin Üçyıldız eski adıyla Duhter-i Şerif yeni adıyla Alipaşa Mahallesi Fışkırık Caddesi’nde doğar. Babası Yugoslavya göçmeni, annesi Konya kökenlidir. Babası Arnavut, annesi Türk, kendisi melezdir. Pederşahi bir aileye mensup olduğundan Arnavut gelenekleri fazladır. Şu anda Çekirge’de oturan Üçyıldız daha önce oturduğu mahallelerin isimlerinin nereden geldiğinden bahseder. O zamanlar doğumevi olmadığını, ebelerin bu işle vazifeli bulunduğunu anlatır. Sünnet çocuklarının Emir Sultan’a gezmeye götürüldüğünden söz eder. Hıdırellez’e, dönemin evlilik geleneklerine, hacı odasına, çocukluğunda oynadığı oyunlara da değinir.tr_TR
Duhter-i Şeriftr_TR
Ohritr_TR