Bodur, Ali
Çobanoğlu, Esra
Bursa’nın Keles ilçesinde doğan Ali Bodur, sonrasında Alipaşa Mahallesi'ne gelir ve Konuralp’te oturmaya başlar. İlkokulu Keles’te, 5.sınıfı İvazpaşa İlkokulu’nda okur. Erken yaşta çalışma hayatına atılır, dokuma fabrikalarında çalışır. Emekli olduktan sonra muhtarlık yapar. Mahallenin adının nereden geldiğinden bahsederken mahalledeki camilerin fazlalığından söz eder. 1950’lerde birçok evde içme suyunun olmamasından dolayı Üç Kurnalar Çeşmesi’nden evlere su taşındığını anlatır. Mahalle halkının mesleklerinden de bahseder. Evliliklerin görücü usulü olduğunu söyleyen Bodur, kına eğlencelerinden ve nişanlılık döneminden de söz eder. Kışların karlı geçtiğini aktarırken, kışın kızakla kaydıklarını anlatır. Hıdırellez günlerinde yapılanları anlatarak da sözlerini bitirir.tr_TR
Alipaşa Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR
İvazpaşa İlkokulutr_TR