Gülensoy, Abdulkadir
Abdulkadir Gülensoy 1954 yılında Bursa’da doğar. Konuşmanın başında görücü usulü evliliklerden, damat hamamlarından, bahçelerde yapılan düğünlerden bahseder. Sünnet geleneğinden de söz eden Gülensoy, sünnet olan çocukların önceden Emir Sultan’a şimdi ise Veysel Karani hazretleri veya Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri’ ne götürüldüğünü söyler. Cenaze törenlerinden, asker uğurlamalardan, çocukken oynadığı oyunlardan, hacca gidecek olanların yaptıklarından, gezekler gibi çeşitli konulardan da bahseder. Oryan marka bir radyosu olan Gülensoy, radyoların nasıl çalıştığını anlatır. Mahalledeki ilk arabadan bahseder. Mahalle sakinlerinin çoğunun esnaf olduğunu söyler, Ramazan ve Kurban bayramlarından da söz eder. Eski bayramların da komşulukların da kalmadığını ifade ettikten sonra 1960 yılından sonra mahallenin göç almaya başladığını söyleyerek konuşmasını bitirir.tr_TR
Cenaze Törenleritr_TR
Asker Uğurlamatr_TR