Koyuncu, Abdullah
1934 yılında Alipaşa Mahallesi’nde doğan Abdullah Koyuncu, ilkokulu Süleyman Çelebi’de okur. Çocukluğunda çok güzel arkadaşlıklarının olduğunu söyleyen Koyuncu, oynadığı oyunlardan da bahseder. İlkokulu bitirdikten sonra askere gidene kadar Tahtakale Mahallesi’nde çıraklık yapar. Daha sonra Pınarbaşı Caddesi’nde bakkal dükkanı açan Koyuncu, o dönemde yağ ve tuz kuyruklarının olduğunu söyler. O zamanlardan bahsederken komşuluk ilişkilerine de değinir. Mahalle sakinlerinin çoğu aylıkçı olduğu için alışverişlerin veresiye olduğunu söyler. Evliliklerin görücü usulüyle olduğuna değinen Koyuncu, dönemin düğün kültüründen de bahseder. Ramazan ayından, geçmiş bayramlardan ve Hıdrellez'den de söz eder.tr_TR
Alışveriştr_TR
Alipaşa Mahallesi (Osmangazi, Bursa, Türkiye)tr_TR