YazarGezgin, Suat
YazarPolat, Veli
YazarArıcan, H. Ersan
Yayın Tarihi2016
Künye BilgisiGezgin, Suat. Türkiye sözlü basın tarihi cilt III. Veli Polat, H. Esra Arcan. İstanbul: İş Bankası Kültür Yayınları, 2016.tr_TR
ÖzetDizinin üçüncü cildinde 1932-1944 yılları arasında doğmuş ve ne yazık ki bazıları artık aramızda olmayan gazetecilerle yapılmış görüşmeler yer alıyor. Onların tanıklıkları yakın tarihimizin önemli dönüm noktalarına ilişkin zengin bir malzeme de sunuyor. Tanıklıklarda, ülkemizde gazeteciliğin bu kuşağının meslek ilkeleri ve demokrasi adına çektiği sıkıntıların izleri de sürülebiliyor. Türkiye Sözlü Basın Tarihi, sadece gazetecilik mesleğinin değil, Türkiye tarihinin bilinen, bilinmeyen çeşitli yönlerine ışık tutan; sadece basın tarihi araştırmacılarına değil, Türkiye’nin dününü anlamak isteyen tüm okurlara yararlı olacak değerli bir çalışma.tr_TR
Yayınlayanİş Bankası Kültür Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerBasıntr_TR