Yıldızoğlu, Kayhan
http://hdl.handle.net/20.500.11834/3461
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.tr_TR
Kayhan Yıldızoğlu, ailesinin kökenleri hakkında bilgiler aktarmaktadır. Geniş bir ailede yetişen Yıldızoğlu, babasından teyzelerine kadar ailenin kültür hayatına bakışını anlatmaktadır. Kendisi Ankara Radyosu’nda çalışırken, ilaveten bir mağazada müzik bölümünü de idare etmektedir. Bu arada Ankara Radyosu’nda ilk canlı yayın yapan grubun içerisindedir. Üç yıl Ankara’da kaldıktan sonra Maliye Bakanlığı’nda Döviz Komiserliği ile İstanbul Kambiyosu’nda görev yapmaya başlar. Bu görevi esnasında bir tesadüf neticesinde, Muhsin Ertuğrul tarafından Taksim Tepebaşı Tiyatrosu’nda bir tiyatro seçmesine davet edilir. Seçmeleri kazanan Kayhan Yıldızoğlu eğitim için o dönem Çalıkuşu’nun provalarında oynarken, beğenilir ve kadroya alınır. Böylece tiyatro yaşamı başlar.tr_TR
Tiyatrotr_TR
Uyguner, Deniztr_TR