Sezin, Sezer
http://hdl.handle.net/20.500.11834/3459
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.tr_TR
25 Eylül 1929'da Eyüp’te doğan Sezer Sezin’in anne ve babası kendisi bebekken ayrılır. Bu sebepten annesi Şişli’ye ve daha sonra Beyoğlu’na taşınır. Burası Sezer Sezin’in sinema ve sanat dünyası ile tanışması için uygun zemin olur. Okul zamanları sinemaya giden Sezer Sezin, bu dünyaya girme arzusu taşır. Halkevine kaydolunan Sezer Sezin, ilerleyen zamanlarda baleye de ilgi duyar ve bu konuda kendisini geliştirir. Sonrasında tiyatroyla da uğraşır ve yurtdışında temsillere katılır. Son olarak tiyatroda sergilediği performanslarından bahsetmektedir.tr_TR
Eyüp (İstanbul, Türkiye)tr_TR
Tiyatrotr_TR