Yiğit, Tamer
http://hdl.handle.net/20.500.11834/3457
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.tr_TR
1942 Balıkesir doğumlu olan Tamer Yiğit, ailesi hakkında bilgiler vermektedir. İlkokula Balıkesir’de başlar fakat bir türlü eğitim hayatına uyum sağlayamaz. Her şeye rağmen eğitimini devam ettirir ve İzmir İktisadi Ve Ticari İlimler Akademisi’ne kaydolur. Akademinin üçüncü sınıfında iken bir arkadaşının sayesinde artist yarışmasından haberdar olur ve yarışmaya katılır. Yarışmada birinci olan Tamer Yiğit, Yeşilçam’a adım atar. Bu vesileyle oyuncusundan yapımcısına çalıştığı kişi ve kurumları anlatmaktadır. Yeşilçam’ın zor şartlarından bahsetmektedir. Devamında ise Yeşilçam’ın gerilemesi ve zamanla bitme noktasına gelmesi üzerinde durmaktadır.tr_TR
Yeşilçamtr_TR
Şoray, Türkantr_TR