Soley, Mine
http://hdl.handle.net/20.500.11834/3456
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.tr_TR
Türkmenistan’dan Türkiye’ye göç eden Mine Soley’in ataları önce Bayburt’a yerleşmiş sonra Akçaabat’a göç etmişlerdir. Mine Soley burada doğar. İlk ve orta okulu Trabzon’da okur. Ailesi ile ilgili anılarından bahsetmektedir. Eğitim hayatını yarım bırakır ve liseye devam edemez, İstanbul’a teyzesinin yanına yerleşir. Oyuncu olan teyzesi Nezihe Güler ile beraber setlere gider. Bu vesileyle birkaç ufak rolde yer alır. Böylece Yeşilçam’a adım atan Mine Soley, bu dünyada kalıcı olmak ister ve Hüseyin Peyda ile oynadığı bir filmle karakter oyunculuğu ile profesyonel olarak mesleğine adım atar. Yeşilçam ve buradaki atmosfer; o dönemki çalışma şartları ve zorlukları; filmlerin kalitesi hakkında yorumlar yapar.tr_TR
Bayburt (Türkiye)tr_TR
Trabzon (Türkiye)tr_TR