Aydan, Nilüfer
http://hdl.handle.net/20.500.11834/3455
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.
29 Ocak 1940’ta İstanbul’da doğar. İlkokulu Taksim Parmakkapı’da okur ve orta ikinci sınıfta eğitimini yarıda bırakır. Çocukluğu Cihangir ve Tarlabaşı civarında geçer. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarında, sık sık Taksim ve Beyoğlu’nun muhtelif sinemalarında oynatılan filmlere gider. Sinema sevgisi bu şekilde yerleşir. Bu olaylardan önce babasının vefatı üzerine geçim sıkıntısı çeken aile Kadıköy’e taşınır, fakat ablasının dansa başlaması nedeniyle tekrar Beyoğlu’na taşınırlar. Ablası dans dışında filmlerde de oynar. Bu filmlerin sahibi olan Esat Özgül aracılığı ile Taksim Belediye’de sahneye çıkar. Osman F. Seden’in kendisini sahnede izleyip yaptığı teklif üzerine Sezer Sezin ve muhtelif sanatçılarla bir filmde oynar ve böylece Yeşilçam’a girer. Yeşilçamda yer almasıyla beraber karşılaştığı zorluklara, çalıştığı kişilere dair anılarına değinmektedir.tr_TR
Modern Danstr_TR
Yeşilçamtr_TR