Sağıroğlu, Duygu
http://hdl.handle.net/20.500.11834/3454
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.tr_TR
10 Kasım 1932’de Trabzon’da doğan Duygu Sağıroğlu, görüşmeye ailesinin kökenlerini anlatarak başlamaktadır. Babasının idari görevlerinden bahsetmektedir. Sinemayla Trabzon’da tanıştığını ve ilgilenmeye başladığını, eğitimi için İstanbul’a geldiğinde de bu ilginin artarak devam ettiğine işaret etmektedir. Galatasaray Lisesi’nde okuyan Duygu Sağıroğlu, buradaki tiyatro geleneğinden etkilenir. Tiyatro sahnesinden ziyade işin mutfak kısmıyla ilgilendiğini belirten Duygu Sağıroğlu, sahne tasarımı ve görsel tasarım alanında mesai harcadığını aktarmaktadır. Mesleğini nasıl icra ettiğinden, işinin inceliklerinden, mesleğine saygısından ve diğer çalışanlarla ilişkilerinden bahsetmektedir.tr_TR
Trabzon (Türkiye)tr_TR
Galatasaray Lisesitr_TR