Tema, Muzaffer
http://hdl.handle.net/20.500.11834/3450
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.tr_TR
1919 doğumlu olan Muzaffer Tema, Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya gelir. Babasının teşvikiyle müzik eğitimi alır. Konservatuvara kayıt olan Muzaffer Tema, o dönemin aksine Alaturka yerine Batı Müziği eğitimi alır. Eğitimi için Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’na devam eder. Okul hayatını tamamlayınca eğitimci olarak vazife alır. Bu görevi sırasında karşılaştığı zorluklardan, tecrübelerinden ve karşılaştığı muhtelif kişilerden bahsetmektedir. Eğitimcilik yanında sinemaya da atılan Muzaffer Tema, yönetmenlik daha çok da oyunculuk yapar. Bir ara ABD’ye de giden Muzaffer Tema, Türk Sineması’nda çeşitli rollerde oynar. Yeşilçam’ın zaman içerisinde geçirdiği buhranlardan bahsetmektedir.tr_TR
Konservatuvartr_TR
Alaturka Müziktr_TR