Helvacıoğlu, Şevki
1939’da, o yıllarda Konya’ya bağlı Ermenek’te doğan Şevki Helvacıoğlu, 25 yaşına kadar doğduğu ilçede yaşar. Bir süre İstanbul’da çalıştıktan sonra 1995 yılında Bursa’ya yerleşir. Yaklaşık 50-55 senedir Ermenek’ten uzakta yaşayan Helvacıoğlu, geleneklerin yaşatılmadığını düşünmektedir. Nilüfer ilçesine yerleşme sürecini anlatır, ilçenin hızlı değişimine de değinir. Konya-Karamanlılar Derneği’nde 12 yıl boyunca çalıştığını söyledikten sonra dernek bünyesinde yörenin gelenek ve göreneklerini yaşatacak faaliyetlerde bulunduklarını ifade eder.tr_TR
Nilüfer Belediyesitr_TR
Derneklertr_TR