Çelik, Süleyman
http://hdl.handle.net/20.500.11834/3430
Bu görüşme, Onur Ulutaş koordinatörlüğünde Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Sözlü Tarih ve Araştırma Projesi 1 başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 161’dir.tr_TR
1929 yılında Tunceli’de doğan Süleyman Çelik, çocukluk döneminde köylerinde ağaların olduğunu hatırlamaktadır. Annesini hiç görmediğini ve babasının da yeniden evlendiğini söyleyen Çelik, amcalarının yanında büyür. 1949 yılında askere gider ve 1952’de evlenir. 1938 yılında ifadeleri alınmak üzere askerler tarafından götürüldüklerini ve ninesinin gümüş yüzüğü karşılığında serbest bırakıldıklarını anlatır. Sonrasında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle insanların karneyle ekmek almak zorunda kaldığını sözlerine ekler. Çelik son olarak, Bursa’ya yerleşme sürecine değinir.tr_TR
Nilüfer Belediyesitr_TR
Tunceli (Türkiye)tr_TR