Yalçın, Gülşen
1958 yılında doğan Gülşen Yalçın, aslen Tuncelilidir. Çocukluğu ve gençliği Tunceli’nin Hozat ilçesinde geçer. Evlendikten sonra yerleştikleri Elazığ’da bir düzen oturtamadıkları için ailesiyle Bursa’ya göç eder. Uzun yıllar Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın evinde çalıştıktan sonra emekli olur. Çocukluk döneminin geçtiği Hozat’ta oynadıkları oyunlara ve yaptıklarına değindikten sonra yöreye has yağlı ekmek ve kömbe gibi yemeklerden bahseder. Fırıncılık yapan eşinin işleri bozulduğu için doğduğu yeri terk etmek zorunda kaldığını ifade eder. İlk yıllarda Alevi ve doğulu kimliği nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşar. Ancak önyargılar yıkıldıktan sonra bu sıkıntıların da giderildiğini belirtir. Ayrıca Alevi inancına dair bazı bilgiler verir.tr_TR
Nilüfer Belediyesitr_TR
Tunceli (Türkiye)tr_TR