Erkuzu, Adnan
1955 yılında Siirt’te doğan Adnan Erkuzu, ilk, orta ve lise eğitimini Siirt’te tamamlar. Diyarbakır Eğitim Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra ilk olarak Batman’da görev yapar. Siirt merkezinde genelde Türkmenlerin, köylerde ise Kürtlerin yaşadığını ifade eder. Sağ-sol çatışmaları sırasında yaşadıkları sıkıntılardan dolayı şehri terk etmek zorunda kalan Erkuzu, sırasıyla Kayseri ve Kocaeli’nin köylerinde görev yapar. Emekli olduktan sonra Bursa’ya yerleşir. Doğulu oldukları için toplum içinde çeşitli baskılara maruz kaldıklarını bundan dolayı da dernekleşme faaliyetlerine başladıklarını anlatır. Siirt yöresine has eğlencelerden olan Cigor Bayramı’nda kitel yemeği ve ıspanak çorbası hazırlandığını söyler. Yumurta Bayramı’nın Hıristiyanlardaki Paskalya Bayramı ile benzerlikler taşıdığını düşünmektedir. 1998 yılında kurulan Bursa Muşlular Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çatısı altında bu ve benzeri gelenekleri yaşatmaya çalışmaktadırlar.tr_TR
Nilüfer Belediyesitr_TR
Sağ-Sol Çatışmasıtr_TR