Uçansu, Hülya
Uysal, Çiğdem
Kahraman, Fatih
Kurtulmuş, Feride
Kaygana, Gözde
Zühre, Kayra
http://hdl.handle.net/20.500.11834/329
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.
Hülya Uçansu, sinemaya olan ilgisinin çocuk yaşlardayken, sinema işletmecisi olan babası sayesinde başladığını anlatır. İlkokulu Bandırma’da tamamladıktan sonra İstanbul’da Avusturya Kız Ortaokulu’na, daha sonra da Amerikan Kız Lisesi’ne gider. İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü kazanan Uçansu, 1975’te Ali Uçansu ile evlenir. 1975’te Sinematek Derneği’nde Onat Kutlar ile tanışır. Aldığı teklif üzerine Sinematek Derneği’nde çalışmaya başlar ve bir süre sonra dernek başkanlığını Vecdi Sayar’dan devralır. Dernek 1980 İhtilali döneminde kapatıldıktan sonra İstanbul Film Festivali ile ilgilenen Uçansu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)’de çalışmaya başlar ve Kadir Has Üniversitesi’nde Kültür Etkinlikleri dersleri verir.tr_TR
Sinematek Derneğitr_TR
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)tr_TR