Onaran, Oğuz
http://hdl.handle.net/20.500.11834/322
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.
İzmir doğumlu Oğuz Onaran, Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun olur. İzmir’de avukatlık stajı yaparken önce ODTÜ’nün açtığı asistanlık sınavına sonra da Sosyal Bilimler Fakültesi’nin açtığı sınava girer. Fakültenin sınavını kazanır ve 1962’de İdare Hukuku ve Kamu Yönetimi asistanı olarak çalışmaya başlar. Doktorasını yönetim psikolojisi üzerine yaptıktan sonra Eskişehir Üniversitesi’ndeki asistanlara ve üniversite öğrencilerine sinema üzerine dersler verir. 1979 yılında Kültür Bakanlığı’na bağlı Sinema Dairesi’nin başkanlığını ve 1999-2002 yılları arasında da Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin dekanlığını yürütür.tr_TR
Ulusoy, Nejattr_TR
Birsel, İsmettr_TR