Günaydın, Erol
http://hdl.handle.net/20.500.11834/305
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.
Erol Günaydın, 7 yaşındayken İstanbul’a gelerek Beşiktaş’taki Barbaros İlkokulu’na kaydolur. Tiyatro hayatına Galatasaray Lisesi bünyesinde başlayan Günaydın, liseden sonra Sanat Tarihi Bölümü'ne kaydolur ancak tiyatroya olan ilgisi nedeniyle okula devam edemediğini anlatır. Profesyonel aktörlük hayatı, 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosundaki Papaz Kaçtı adlı oyun ile başlar. 1956-1957 yıllarında tiyatro bursuyla Avignon’a gider. 6-7 Eylül olaylarından sonra öğretmen olarak Ağrı’da görev yapar. 1960'da ilk sinema filminde oynar.tr_TR
Ertuğrul, Muhsintr_TR
Yılmaz, Atıftr_TR