Günay, İzzet
Çakmak, Esra
Karsavuran, Zeynep
Kaşıkçı, Hilal
Mert, Tuğba
http://hdl.handle.net/20.500.11834/301
Bu görüşme Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi tarafından Türk Sineması Görsel Hafıza Projesi kapsamında gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 54’tür.
İzzet Günay, babasının vefatından sonra Deniz Harp Okulu’na yazılır ancak devam edemez. Haydarpaşa Lisesi’ne gittiği yıllarda tiyatro oyunlarında yer alır. Daha sonra harita dairesinde teknik ressam olarak çalışırken bir yandan da dans dersleri verdiğini anlatmaktadır. Oyunculuk hayatı 1958'de, gazetede gördüğü bir ilan ile başlar. Tiyatrodan sonra sinemaya devam eden Günay, 100'den fazla filmde oynar. 1964’te Ağaçlar Ayakta Ölür filmiyle Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü alır.tr_TR
Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezitr_TR
Dormen, Halduntr_TR