Emeği GeçenlerUysal, Zeynep (hazırlayan)
Yayın Tarihi2011
Künye BilgisiEdebiyatın omzundaki melek: edebiyatın tarihle ilişkisi üzerine yazılar. hazırlayan Zeynep Uysal. İstanbul: İletişim, 2011tr_TR
ÖzetEdebiyatın Omzundaki Melek, edebiyatın tarihle nasıl bir ilişki kurduğunu araştırıyor. Bunu yaparken tarihin, edebiyatın dinamiklerini ve bağlamını kaçınılmaz olarak belirlemesinin yanı sıra edebiyat metninin, kurmacanın tarihyazımı ile etkileşimini ve edebiyat tarihçiliği anlayışını sorguluyor. Bunun yanı sıra bir kimlik sorunu olarak edebiyat-tarih ilişkisine de odaklanıyor. Bu kitabı oluşturan makalelerin hepsi, farklı açılardan edebiyatın tarihle ilişkisine dair örnekler veriyor. Kurmaca ve tarihsel dünyalar ya da söylemler arasındaki ilişkileri, çok çeşitli bakış açılarıyla ortaya koyarken bu ilişkinin belli bir kimlik ve öznellik inşa etmekte nasıl araçsallaştırıldığı makalelerin ortak sorusu haline geliyor.tr_TR
Anahtar KelimelerSözlü Tarihtr_TR
Anahtar KelimelerEdebiyattr_TR