YazarGaunt, David
Emeği GeçenlerÇakıroğlu, Ali (çeviren)
Yayın Tarihi2016
Künye BilgisiGaunt, David. Katliamlar, direniş, koruyucular: I.Dünya Savaşında Doğu Anadolu'da Müslüman-Hıristiyan ilişkileri. çeviren Ali Çakıroğlu. İstanbul: Belge Yayınları, 2016.tr_TR
ÖzetBu kitap, I. Dünya Savaşı sırasında, Ermeniler'le aynı kaderi paylaşmış Asur/Nasturi, Kildani ve Süryani Hristiyan toplumuna ilişkin ilk kapsamlı akademik araştırmalardan biridir. Daha I. Dünya Savaşı patlak vermeden Batı Anadolu'da başlayan harekat daha sonra Kuzey Mezapotamya ve Osmanlı işgal altındaki İran toprakları üzerinde devam etti. Bu çalışma için Genel Kurmay Arşivi dahil, Türk kaynakları yanında Rusça, Almanca, Fransızca ve Arapça orijinal belge ve kaynaklarından, ilk kez kullanılan el yazmalarından ve sözlü tarih anlatımlarından yararlanıldı. Kitap esas olarak İran/Urmiye, ve Hakkari Asur/Nasturileri, Diyarbakır /Mardin vilayeti ve Tur Abidin Süryanileri üzerinde odaklanmaktadır.tr_TR
YayınlayanBelge Yayınlarıtr_TR
BaşlıkKatliamlar, direniş, koruyucular:I.Dünya Savaşında Doğu Anadolu'da Müslüman-Hıristiyan ilişkileritr_TR